Top 5 tari unde se pirateaza jocuri video

Scris de: Mita | 18 February, 2011 | 12 Comentarii
Categorii: Editoriale / Stiri

Mă rog, mai bine zis ar fi “Top 5 ţări unde se preferă folosirea copiilor piratate ale jocurilor video în locul cumpărării lor de la un magazin specializat”… dar ar fi fost prea lung titlul.

Mno, aveţi voi idee că România nu e în topul ăsta. Surprinşi? De ce? Nu ştiţi voi că românul e om cinstit?! :))

Cele 5 ţări sunt: Italia, Brazilia, China, Spania şi Franţa. Ia uite Franţa în top 5… cine e ţigan acum, cine fură mai mult? Românul sau francezul? Şoarecii…

Interesant este că pirateria a devenit atât de excesivă în aceste 5 ţări încât acestea cuprind 54% din toată pirateria de pe Terra. Mi se pare enorm de mult pentru 5 ţări să aibă un asemenea procent, iar celelalte 190 ţări să cuprindă împreună restul de 46%.

Şi dacă tot vorbim de piraterie, să nu uităm cât de populară a devenit ea acum la început de 2011. Parcă au innebunit hackerii. Piratează joc după joc înainte lansarea lor: Crysis 2, Killzone 3, Bulletstorm… anul trecut la fel s-a întâmplat cu Halo: Reach care a fost piratat cu 3 săptămâni înainte de lansare. Şi parcă şi Final Fantasy XIII păţise la fel, dacă nu mă înşel. Şi nu e vorba numai de piraterie Pc, ci şi pe console.

Să nu vă aud că nu vă folosiţi de piraterie pentru că ştiu că minţiţi. Că n-o susţineţi e altceva. Ştiţi vorba aia: “Nu faceţi ce face Popa, faceţi ce zice Popa!”

PS: Clasamentul este făcut de ESA (Entertainment Software Association), nu de mine. ESA este un grup din SUA bazat pe comerţ şi membru al IIPA (International Intellectual Property Alliance).

12 Comentarii la “Top 5 tari unde se pirateaza jocuri video”

 1. Marian M. a spus
  18 February, 2011

  Sincer sa fiu chiar nu ma asteptam la tarile astea sa fie in top 5. Si pe deasupra, cumulate sa dea un procent mai mare decat toate celelalte state. Cu adevarat surprinzator.

  • Mita a spus
   18 February, 2011

   Indeed. Interesant este ca lipseste SUA, UK si Japonia, adica trei tari care produc foarte multe jocuri pentru industrie si era de asteptat ca daca de la ele pleaca o puzderie de titluri, tot de acolo sa fie descarcate de pe torente cele mai multe jocuri.

 2. Tudy a spus
  19 February, 2011

  Totusi, mai sunt si unii care chiar cumpara jocurile, si chiar nu mint atunci cand zic ca nu le pirateaza… Mai rari, dar exista. :)

  • Mita a spus
   19 February, 2011

   De fapt, nu sunt chiar asa rari aia care cumpara jocuri. Poate cumpara rar, dar sunt destui.

   • Lusio a spus
    19 February, 2011

    Eu recunosc.. cumpar rar.. dar si cand cumpar abordez ce se pare ca ar aborda si americanii cu muzica.

    Si suna asa: Mai intai ma joc PIRAT (sau pt americani: asculta pirat inainte) si DACA-MI place MULT jocul.. si simt ca mai poate fi jucabil, si-n alta data, dupa ce-l termin.. sunt destul de dispus sa iau si original. Dar doar cu piratul incep.. pt ca banul nu creste in pom si sa ma tzapesc naspa/aiurea nu doresc.

    Sunt pro pt piraterie daca e sa eviti faza cu tzeapa.. dar daca-ti place mult un joc SI AI si bani suficienti pe la tine.. misca-ti fundul si BUY! Caci prin asta 1. RAMAI CU UN JOC, E AL TAU 2. Cei care au muncit la joc vor simti aprecierea ta.. si 3. Ai sanse sa mai ai parte de acel joc.. printr-o continuare.

    Eu am bad comp. si mai ramane sa zic de final:

    SA VINA BATTLEFIELD 3 (de preferat, in original) ^:)^ :))

 3. Lusio a spus
  19 February, 2011

  Sunt chiar foarte surprins :)) As spune chiar ca e fake clasamentul =))

  “Şi nu e vorba numai de piraterie Pc, ci şi pe console.” – totusi aici e o bucurie :)) Nu mai e doar PCul super piratat.. incepe si consola :))

  Si daca se vor pirata din ce in ce mai mult si mai usor PE CONSOLA.. s-ar putea sa avem sperante mari ca PCul va deveni iar foarte important.

  N-am incercat o consola pt ca nu detin.. dar mouseul pare cam sfant totusi :)) Cel putin pt mine, in shootere.. e.

  • Beta a spus
   19 February, 2011

   PC-ul încă este foarte important, dar doar pentru câteva companii (precum altele se bazează pe console). Blizzard, de exemplu, își bazează toate jocurile pe această platformă.

   Eu personal, încă nu mă pot obișnui cu gamepad-ul în shootere. :))

  • Mita a spus
   19 February, 2011

   Clasamentul nu mi se pare fake cu toate ca ma surprinde. Am reeditat articolul si am adaugat creatorii clasamentului.

 4. TzaCaNeL a spus
  27 February, 2011

  Mi-e greu sa cred ca Spania e in acest top.

  Unchiul meu e plecat in Spania de ceva ani buni si mi-a spus ca ei cumpara orice, orice si arunca , logic, orice. :D

  • Beta a spus
   27 February, 2011

   Știi cum se spune, statisticile vorbesc! Spania nu e o excepție și nu cred că unchiul tău a cunoscut fiecare părticică a acestei țări. :d

 5. Microsoft: Where art thou? - Page 3 a spus
  9 October, 2011

  […] cu jocurile in special si cu programele originale in general. Romania nu este nici in top 5.Top 5 tari unde se pirateaza jocuri video | Gaming Arena Reply With […]