Review | Shift 2: Unleashed

Scris de: Beta | 8 May, 2011 | 38 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Reviews

Parțial despărțit de franciza Need For Speed, Shift 2: Unleashed nu mai poate fi inclus în aceeași categorie cu nemuritorul Most Wanted sau Underground. Nu, acum a devenit mult mai serios și a intrat în liga ”celor mari”. EA a început în finalul anului 2008 un parteneriat cu programatorii de la Slightly Mad Studios și au adus în 2009 Need For Speed: Shift – primul simulator al seriei. Primit mai cu înjurături, mai cu laude, jocul a evoluat și i-a făcut pe producători să continue, mai mult sau mai puțin pentru cașcaval.

Shift 2: Unleashed

Jocul aspiră la un titlu de simulator și pe alocuri se potrivește cu acest gen, însă EA nu a putut renunța la câteva elemente de arcade care distrug mult din farmec. Mai mult, atât în multiplayer cât și în single-player jocul adoptă un still RPG-ist, plin de numere, nivele și chestii de deblocat. Depășesc un inamic și câștig 10 puncte, blochez un altul și plusez cu încă 20 de puncte, urmăresc linia verde de pe circuit ca un maniac și observ cum câștig experiență cu carul!

Din acest punct de vederea producătorii nu au avut o vedere clară asupra a ce au vrut să facă. Pentru a se mula atât pe jucătorii ocazionali, cât și pe cei hardcore cu configurații de mii de lei, Shift 2 a trebuit să facă câteva compromisuri! Acest defect se simte foarte mult în gameplay, iar dacă ai ghinionul să te afli undeva la mijloc (așa, ca mine) atunci experiența poate fi una Shift-oasă!

Motoare turate, cauciucuri încinse si derapaj necontrolat

În primele minute, după câteva ture cu un Nissan rapid, jocul îți analizează performanța și decide ce assist-uri să îți atribuie. Ba un ABS, ba o cutie automată sau frâne automate, opțiuni care oricum pot fi modificate ulterior direct în timpul curselor fără prea mult efort. Dacă ești mai pasionat, jocul te poate duce într-un meniu mai avansat de unde poți, teoretic, să controlezi fiecare aspect la mașinii și evident, în cazul în care nu te prea pricepi, poți să transformi bolidul într-un leneș pe roți.

Din punctul de vedere al camerei, Shift 2 introduce ceva ce eu, n-am mai văzut până acum și mi se pare revoluționar: hemlet camera. În principiu, camera este situată pe casca șoferului și se mișcă în funcție de forțele la care este supus jucătorul. Într-o curbă strânsă camera se va deplasa spre colțul din direcția opusă, iar cel mai bine se evidențiază în momentul unui impact în care chiar ai senzația că dai cu capul de bordul mașinii.

Chiar dacă nu poate fi comparat cu GT 5 sau Forza 3 la capitolul mașini și curse, simulatorul de la Slightly Mad Studios tot deține aproximativ 140 de modele foarte bine detaliate, de la VW Golf sau BMW-uri ursuleț la exclusivități precum Pagani Huayra. Ferrari nici de această dată nu au fost de acord ca super-mașinile lor să fie distruse în bucățele de gameri dubioși, dar pentru restul avem tehnologia Physx care are grijă să transforme Lambo-urile și Porsche-urile în conserve de metal.

Cursele sunt foarte bine realizate și chiar dacă împrumutate din lumea reală sunt doar câteva, restul nu par a fi create pentru un joc video ci mai degrabă pentru proiecte de ingineri renumiți. Deși nu sunt foarte pasionat de cursele de mașini, mi-am amintit de următoarele circuite în timp ce mă luptam pentru un pole-position perfect: Nürburgring, Suzuka sau Monza. Evident, pe lângă acestea, jocul te mai lasă să alergi pe alte 38 de curse, toate cât mai diverse.

This is real racing

Din punct de vedere grafic, jocul excelează în mai toate privințele. Traseele sunt, cum se zice – la cheie, iar mașinile arată ca în realitate, cu mici probleme de texturare întâlnite în cockpit. HUD-ul poate fi controlat în totalitate, de la complet, până la un ecran liber, pentru un joc mai plăcut, dar mult mai dificil. Shift 2 cunoaște traseele nocturne și cele însorite, însă n-am trăit să văd ploaie sau ceață. De zăpadă nici nu vreau să mai amintesc!

Inteligentul artificial este cât se poate de indecis, fără nicio exagerare. Nu poți să anticipezi niciodată ce dorește să facă: uneori te lasă să treci pe lângă el, alteori te blochează sau îți lovește puțin spatele la sute de km la oră, pentru ca în secunda următoare să devii afiș mural. Dacă nu te menții de la început pe poziții fruntașe, să recuperezi este practic imposibil. ”AI-ul nu se lovește și nu pierde controlul niciodată” – cred că a fost regula de bază în studiourile de la Slightly Mad!

În multiplayer jocul merge mai ”altfel”, și chiar dacă am scăpat de AI-ul tâmp, gameplay-ul și latenta îți pot face cursa un chin. Cel puțin aici cunoaștem utilizarea oglinzilor retrovizoare! Shift 2 se bazează pe Autolog – sistemul de socializare și statistică implementat pentru prima dată în Hot Pursuit, anul trecut. Match making-ul se realizează rapid, iar erorile sunt din ce în ce mai rare! Win – Win!

Controlul, de pe orice device, întâlnește o perioadă scurtă de lag care într-o cursă rapidă, poate face diferența între câștigător și pierzător. Pentru asta am scris un articol acum ceva timp, care te-ar putea ajuta să calibrezi această sensibilitate. S-a simțit o schimbare, într-adevăr, dar ar mai trebui câteva patch-uri pentru ca jocul să aducă a normal!

Need for Speed: SHIFT 2, Yay or Nay?

Chiar dacă Shift 2: Unleashed nu e revoluționar în nicio direcție și o arde pe stilul corciturii, aduce destul de mult conținut cu super-mașini celebre și circuite atrăgătoare. Grafica ca lacrima și sunetul fin te mai distrag de la gameplay-ul superficial și ca experiență finală, merită jucat!

PROs:

  • Autolog;
  • grafica și sunetul impecabil;
  • diversitatea mașinilor și a circuitelor;
  • hemlet camera;

CONs:

  • gameplay superficial;
  • optimizare care lasă de dorit;
  • AI tâmp.


Shift 2: Unleashed poate fi cumpărat la prețul de 169,90 Lei de pe emag.

38 Comentarii la “Review | Shift 2: Unleashed”

  1. alin a spus
    8 May, 2011

    Este de 4 ori mai prost decat primul Nfs SHIFT.La primul aproape l-am terminat cu mici exceptii.Dar la Shift 2 nu pot controla nici o masina oricat m-as stradui.DELETE.

  2. Mita a spus
    8 May, 2011

    Chiar adineauri am terminat Shit 1 si vreau sa-mi achizitionez Shift 2!
    Cred ca primul simulator de la NFS a fost ProSteert sau, ma rog, o incercare de simulator esuat!

    @Alin: Nici dirt 2 nu e usor de controlat. De fapt, cred ca-i mai greu si tot e fain.

    • Lusio a spus
      8 May, 2011

      Eu n-am incercat Shift ca nu ma atrage.. si continui sa zic ca Dirt 2 n-a fost GREU de controlat, ci doar greut :))

      Dar daca se exagereaza rau la Dirt 3 s-ar putea sa nu-mi mai placa, cum nici la GRID nu mi-a mai placut. Sa nu se exagereze totusi prea mult cu realitatea caci pana la urma e doar un VIDEO GAME! Daca vrei condus real, ia-ti o masina reala si aia e.

  3. Lusio a spus
    8 May, 2011

    Imi place totusi ca NFS Shift s-a desprins oleaca de cel de BAZA.. si uite asa pe langa seria SHIFT, avem si Hot Pursuit si urmatorul “NFS R”.. nu strica deloc sa primim cat mai multe racing games.

  4. alin a spus
    8 May, 2011

    Primul Shift l-am jucat cu un volan si mi sa parut AMAZIN controlu.Si acelasi lucru am facut in Shift 2 dar e doar un shit de joc.Si dirt 2 am jucat cu volanul dar e muuult mai bine de la tastatura.

    • Beta a spus
      8 May, 2011

      Încearcă să pui ultimul patch și tweak-ul de care am amintit spre finalul articolului. O să simți o diferență si nu o să ți se mai pară atât de slab! Mie mi-a schimbat părerea!

  5. Albert a spus
    9 May, 2011

    Interesant review si destul de complet. Sincer totusi se vede ca nu esti mare fan racing si simulatoare. Shift 2 e un titlu bun din serie, nu cel mai bun (peste NFS Porsche Unleashed nu va fi nimic niciodata si asta din 1 milion de motive) dar bun si cumva peste Shift. Regula principala este sa ai volan cu Force Feedback, un computer potent pentru un gameplay full hd si putina pricepere. AI-ul e cam tembel, agresiv mai tot timpul si te streseaza cat de “perfect” merge cand esti pe la mijlocul plutonului, dar asta face jocul interesant pana la urma. Daca il puteai termina in 2 ore cu ochii inchisi tot n-ar fi fost bine.

    • Beta a spus
      9 May, 2011

      Și zici că iese în evidență așa-i? Mă refer la pasiunea mea pentru simulatoare. Nu mă înțelege greșit, îmi plac racing-urile, însă la sim-uri mă dau cu capul de tastatură.. în 90% din cazuri.

  6. alin a spus
    9 May, 2011

    Numai eu stiu cati sfinti am coborat cand am jucat Shift 2.Un joc care provoaca multi nervi.Dati DELETE .QUICK.

    • Mita a spus
      10 May, 2011

      Inseamna ca asta e titlu de luat de pe torrent si numai apoi devine discutabila cumpararea lui. La cat de greu ziceti ca e, trebuie sa vad cu ochii mei.

  7. […] continuă crearea de conținut nou pentru racer-ul Shift 2: Unleashed, lansat în Martie. Speedhunters DLC pack este potrivit pentru toți maniacii vitezei și se va […]

  8. Get More Information a spus
    6 January, 2018

    I simply want to mention I am beginner to blogging and site-building and definitely savored you’re web site. Very likely I’m going to bookmark your website . You certainly have really good articles and reviews. Thanks a lot for sharing your web site.

  9. #Faytech North AmeriCa a spus
    9 January, 2018

    Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

  10. metrocliCk: a spus
    9 January, 2018

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

  11. EMery EPS a spus
    9 January, 2018

    I really desire to tell you that I am new to wordpress blogging and thoroughly valued your site. More than likely I am probably to save your blog post . You literally have stunning article material. Truly Appreciate it for sharing with us your favorite blog write-up

  12. John Deere Technical Manuals a spus
    10 January, 2018

    our kids furnitures are made from pinewood and my kids love it because of the nice colors”

  13. Tworzenie Stron WWW a spus
    10 January, 2018

    I truly enjoy reading on this site, it contains excellent posts . “Those who complain most are most to be complained of.” by Matthew Henry.

  14. Agencja Interaktywna a spus
    11 January, 2018

    Hello, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

  15. Tractor Workshop Manuals a spus
    12 January, 2018

    Spot on with this write-up, I truly assume this website wants much more consideration. probably be again to read much more, thanks for that info.

  16. travel sites a spus
    12 January, 2018

    Great info and right to the point. I don’t know if this is truly the best place to ask but do you folks have any ideea where to employ some professional writers? Thanks :)

  17. Ciagniki Maszyny Rolnicze a spus
    13 January, 2018

    I like what you guys are up also. Such clever work and reporting! Keep up the superb works guys I have incorporated you guys to my blogroll. I think it’ll improve the value of my website :).

  18. aoflibrary.net a spus
    13 January, 2018

    Someone essentially lend a hand to make critically articles I might state. That is the very first time I frequented your web page and to this point? I amazed with the research you made to create this actual publish extraordinary. Great task!

  19. www.5aswiss.com a spus
    13 January, 2018

    You made some decent points there. I did a search on the topic and found most persons will agree with your blog.

  20. bestresearchpapers.net a spus
    13 January, 2018

    Great web site. Lots of helpful info here. I am sending it to a few friends ans additionally sharing in delicious. And naturally, thank you on your sweat!

  21. software a spus
    13 January, 2018

    We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your website provided us with valuable info to work on. You’ve done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

  22. Zlece Pozycjonowanie Strony a spus
    13 January, 2018

    Just wanna remark that you have a very nice website , I like the style it actually stands out.

  23. shopping channel a spus
    15 January, 2018

    I think other web site proprietors should take this web site as an model, very clean and excellent user genial style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

  24. http://consultarnumero.com a spus
    15 January, 2018

    fantastic points altogether, you just won a new reader. What might you suggest about your publish that you simply made a few days in the past? Any positive?

  25. http://www.columbusgis.com a spus
    15 January, 2018

    Great web site. Plenty of helpful information here. I¡¦m sending it to several friends ans also sharing in delicious. And of course, thanks for your sweat!

  26. http://www.chanelpascher.com a spus
    15 January, 2018

    I have learn a few excellent stuff here. Definitely worth bookmarking for revisiting. I surprise how much effort you place to create this type of fantastic informative site.

  27. zgrzewarka do rur a spus
    15 January, 2018

    What i don’t understood is in reality how you are no longer actually much more neatly-preferred than you might be right now. You are so intelligent. You already know therefore significantly when it comes to this topic, produced me individually consider it from so many numerous angles. Its like men and women aren’t interested until it’s something to do with Girl gaga! Your own stuffs outstanding. At all times care for it up!

  28. Excellent weblog here! Additionally your site quite a bit up very fast! What host are you the usage of? Can I am getting your associate link for your host? I want my site loaded up as quickly as yours lol

  29. healthexpo2015.net a spus
    16 January, 2018

    I keep listening to the news bulletin talk about receiving free online grant applications so I have been looking around for the most excellent site to get one. Could you advise me please, where could i find some?

  30. RecreationOutlet a spus
    16 January, 2018

    Wow, fantastic weblog layout! How long have you ever been blogging for? you made running a blog glance easy. The overall glance of your web site is fantastic, let alone the content material!

  31. Wooden Furniture a spus
    16 January, 2018

    hello there and thank you for your information – I’ve certainly picked up anything new from right here. I did however expertise several technical points using this website, as I experienced to reload the site a lot of times previous to I could get it to load properly. I had been wondering if your hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon..

  32. SoccerPhysics a spus
    16 January, 2018

    I haven¡¦t checked in here for a while since I thought it was getting boring, but the last several posts are good quality so I guess I will add you back to my daily bloglist. You deserve it my friend :)

  33. ImportedFurniture a spus
    17 January, 2018

    Simply desire to say your article is as astounding. The clarity in your post is simply spectacular and i can assume you’re an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please carry on the enjoyable work.

  34. FinancialStatement a spus
    17 January, 2018

    It¡¦s actually a great and useful piece of information. I am happy that you shared this helpful information with us. Please stay us informed like this. Thanks for sharing.


Lasa un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar,dar nu va fi publicat)

Website