Review | Mafia II DLC: Jimmy’s Vendetta

Scris de: Beta | 24 September, 2010 | 244 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Reviews

Iată că tot m-am amânat mai mult decât mă așteptam. Datorită unor probleme acest review nu a putut fi lansat mai devreme.

Review | Mafia II DLC: Jimmy’s Vendetta

Vito no more. Meet Jimmy. Jimmy, tip drăguț și amabil cu niște ochelari drăguți este gata să bată sau să împuște orice individ care îndrăznește să sfideze puterea supremă. E un fel de asasin modern, gen.

Se știe că Mafia II este unul din jocurile contemporane care a fost stricat de nemărginitele DLC-uri. Măcar dacă nu tăiau din povestea principală. Măcar atât. Dar nu, nu s-a putut. Așa-i 2K Games?

Dacă povestea în Mafia II era atât de liniară încât nu aveai cum să te retragi de la linia principală, în Jimmy’s Vendetta DLC jocul ia o viziune extrem de arcade.

Multe misiuni. Multa actiune. Repetitivitate.

Multe misiuni, dar care se repetă. Ziceam și la un moment dat am ajuns să mă plâng de faptul că în Mafia II totul era ca un film, cu cutscenes la fiecare eveniment ceva mai important. Ei bine în acest DLC din cât am jucat eu (mai mult de jumătate) există ca cutscene doar intro-ul, care într-adevăr este demn de titlul Mafia, dar doar atât.

În mare parte misiunile se repetă. Te duci și te răzbuni pe chinezi cu Tommy Gun, furi returnezi o mașină și uneori mai ai nevoie din nou de Tommy Gun, te răzbuni pe americani, iar furi, iar bați și tot așa. Repetitivitate.

Stilul arcadish pe care îl adoptă acest DLC se reflectă și asupra meniurilor misiunilor, totul începând cu ”Start mission” și terminându-se cu ”End Mission”.

Sunt foarte multe misiuni frustrante în care trebuie să distrugi un obiectiv (benzinărie/camion/bar) și în același timp să pui la pământ câțiva inamici. În multe scenarii te trezești în spatele acestui obiectiv fără vreun loc după care să te ascunzi și înconjurat de inamici la fel de inteligenți ca în jocul principal, ploaia de gloanțe fiind ultima soluție de scăpare.

Jimmy is baddas.

Jimmy a intrat în Mafia II prin primul DLC care a fost exclusiv PS3 denumit ”The Betrayal of Jimmy”. După ce a fost trădat, vine în ”Jimmy’s Vendetta” să se răzbune, evident. Pe cât e de arătos și șarmant, Jimmy nu prea le are cu cuvintele. Dacă în jocul principal  îl aveam pe amuzantul Joe care anima atmosfera din când în când cu glumele lui, Jimmy al nostru are doar o problemă cu cuvintele care încep cu ”f” și atât.

Nu ne mai trageti pe dreapta

Cu ceasul ticăind în multe faze te vei trezi în conflict și cu partea legală și știm cu toții că în Empire Bay organul nu se comportă ”ca-n filme”. Empire Bay Police Department e peste tot și cum jocul te provoacă să termini misiunea cât mai rapid, vei avea mai mereu companie și sunet de sirenă în spate.

Dar Empire City este într-adevăr un oraș frumos și ziua și noaptea și iarna și vara. Devine și mai frumos când ai ocazia să luminezi cerurile cu focuri de armă și explozii foarte bine conturate, în timp ce câștigi puncte. Din păcate aceste elemente frumoase sunt de multe ori distruse de misiunile prost gândite și plictisitoarele ore de condus de la punctul A la B.

Ca să treci prin tot conținutul lui Jimmy’s Vendetta ai nevoie de vreo 5 ore și consider că cei 10$ îți oferă câteva clipe de gameplay de neuitat și mai mult timp în universul Mafia II.

PROs:

  • intro-ul de început;
  • free-roam, destul de mult;
  • aceeași acțiune în stil Mafia;
  • la unele misiuni ai ocazia să arunci lucruri în aer. ka-boom.

CONs:

  • o găleată de misiuni lungi și plictisitoare;
  • prea puțin text despre poveste;
  • lipsa cutscenelor;
  • mecanica unor misiuni este cel puțin idioată.

Nota personala: 7/10

Comentariile sunt inchise momentan.