Review | Bulletstorm

Scris de: Beta | 13 March, 2011 | 74 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Reviews

Review | Bulletstorm

Ce ar fi să existe un joc care să aibă elemente de gameplay din Gears of War,  limbajul colorat al lui Duke Nukem și ceva din Painkiller? Epic Games împreună cu People Can Fly au reușit să unească aceste extreme și să creeze un shooter first-person numa’ bun de savurat.

Bulletstorm este creat pe scheletul motorului Unreal 3 (care a fost implementat în titluri ca Singularity, Mass Effect 2 sau Borderlands), gândit tot de Epic Games. Trebuie să menționez că la început nu m-am putut acomoda cu lipsa unor texturi sau apariția întârziată a acestora, dar după ce au apărut skillshot-urile nu m-am mai gândit decât la diverse moduri de împușcat / explodat / mutilat / aruncat inamici.

Povestea îl urmărește pe Grayson Hunt, un pirat spațial, cu o slăbiciune către băuturile spirtoase – fost membru al Dead Echo (o armată antrenată în protejarea Confederația Planetelor). După ce a aflat că a fost folosit de către generalul Sarrano și a omorât civili inocenți, eroul nostru cu probleme de personalitate se răzvrătește și își pornește colegii către o vendettă de nestăvilit care ar fi putut să îi omoare pe toți. După o încercare de a doborî nava conducătorului malefic, Gray își pierde mare parte din colegi și mai rămâne doar cu Ishi, un cyborg jumătate om – jumătate CPU, blocat pe o planetă plină de ciudățenii.

Kill With Skill

Acum câțiva ani, Unreal Tournament a introdus în industrie sistemul de scoring reprezentat prin Killing Spree, Double Kill, Monster Kill, iar Bulletstorm, prin Skillshot-uri duce acest sistem la un nivel cu totul nou. Nu poți să te plictisești de așa ceva, mai ales când propriul arsenal depinde de cât de spectaculos îți distrugi inamicii.

Și dacă tot a venit vorba de arsenal… jocul îți pune la dispoziție 8 arme dintre care 3 vei putea purta la tine tot timpul, în cele mai ciudate combinații. Fiecare armă are, pe lângă îmbunătățirea încărcătoarelor, propriul upgrade de calibru – ”Charge” – care mărește puterea de foc de câteva ori, loviturile fiind pe cât de violente pe atât de scumpe.

Tehnologia se află într-un stadiu destul de avansat și Gray pune mâna pe Leash (lesă) – o armă destul de exclusivistă cu ajutorul căreia poți să atragi inamicii și elemente din decor înspre tine de unde le lansezi pe orbită cu un croșeu de stânga.

Speaking of dick-killing parties…

Efectul de slow-motion în care intră inamicii după ce au fost împinși sau leash-uiți îți oferă marea oportunitate să îi trimiți către un cactus sau un abis, și jocul are abilitatea de a trimite inamicii exact unde vrei. Am avut câteva momente în care am încurcat schemele, dar tot răul spre bine căci în loc de cablurile electrice inamicul meu a ajuns în raza unei plante carnivore.

În pauzele dintre sesiunile de shooting am avut plăcerea de a mă opri câteva secunde și să admir peisajele viu colorate de pe planeta Stygia, care nu este atât de banală pe cât pare. Fiind casa unor plante mâncătoare de oameni, triburi canibale / mutante și a dinozaurilor de mărimea T-Rex-ului de pe Pământ, aventura lui Gray este mult mai piperată. Scenariile sunt variate, de la un oraș în miniatură în care distrugi inamici izbindu-i în clădiri până la controlarea unui dinozaur mecanic Godzilla-like.

În Bulletstorm s-a văzut amprenta celor de la Epic Games care au introdus bossi și mini-bossi într-un FPS. Nu de puține ori m-am întrebat ”pe ăsta cum îl dobor?”, dar datorită instrucțiunilor din fundal a fost mai ușor decât părea. De departe cel mai mult m-am chinuit la planta care vroia să-l digere pe amicul Ishi și care – lasa-mă să-ți spun – era de dimensiuni gigantice. Până când m-am prins de algoritm, aveam deja consumat jumătate din armament și boss-ul își refăcuse aproape toată viață.

Skillshots

Grafica nu m-a impresionat, dar s-a ridicat la nivelul lui 2011 și asta este de ajuns. Pe de altă parte, sunetul în joc este la locul lui și melodiile, antrenante de altfel, apar la momentele oportune.

În afară de campania single-player, jocul îți pune la dispoziție și două moduri multi-player. În Echoes reiei practic secțiuni din hărțile din single-player și te lupți să scoți un scor și un timp cât mai bun, pentru ca mai apoi să te lauzi la tot cartierul. În al doilea, Anarchy, este puțin mai diferit, acesta fiind un mod co-operativ în care poți să lupți împreună cu patru prieteni împotriva hoardelor de inamici. Din păcate aceste două moduri tind să devină repetitive destul de rapid și te vei plictisi inevitabil.

Want to make out? In a totally hetero way?

Bulletstorm este un shooter excepțional, plin de originalitate și personalitate, dar producătorii s-au grăbit să dezvăluie toate jucăriile noi de distrus la începutul jocului făcând finalul acestuia puțin cam răsuflat. În rest, este exact de ceea ce avea nevoie industria în acest moment: fuuuuuun!

PROs:

 • originalitatea skillshot-urilor;
 • armele și sistemul de charge;
 • Leash-ul;

CONs:

 • multiplayer-ul repetitiv;
 • texturi care nu apar;
 • limbajul prea vulgar.

74 Comentarii la “Review | Bulletstorm”

 1. alin a spus
  13 March, 2011

  foarte bun review.Felicitari.dar de ce nu acordati o nota jocului

  • Beta a spus
   13 March, 2011

   Mulțumesc de aprecieri! Am avut o încercare de a acorda o notă însă am renunțat la ea în urmă cu ceva timp. Să vedem, poate o să încep să implementez din nou un sistem de rating.

 2. alin a spus
  13 March, 2011

  daca te rog faci un review la DRAGON AGE 2.

  • Beta a spus
   14 March, 2011

   Va fi și un review pentru Dragon Age 2, dar având în vedere complexitatea jocului va mai dura un pic! :-)

 3. Mita a spus
  13 March, 2011

  Nice job, mate.

  Vreau sa-mi cumpar si eu jocul asta, dar sunt lefter momentan.

 4. Lusio a spus
  14 March, 2011

  S-a simti MULT ca e motor Unreal 3.

  O grafica care nu-mi e foarte draga :) Dar nu-i nici REA!

  “dar după ce au apărut skillshot-urile nu m-am mai gândit decât la diverse moduri de împușcat / explodat / mutilat / aruncat inamici.” – Cat despre asta: AWESOME :))

  “De departe cel mai mult m-am chinuit la planta care vroia să-l digere pe amicul Ishi” – Eu nu m-am chinuit deloc :)) L-am omorat rapid si din prima incercare.

  “Bulletstorm este un shooter excepțional, plin de originalitate și personalitate” – Agree.. si chiar a fost fun.. si cu actiune si chiar adrenalina. Eu cel putin eram focused bine :)) si ready to kill.

  Si totusi parca l-am terminat prea repede. Ceea ce la mine nu se prea intampla..

  • Beta a spus
   14 March, 2011

   Nu am precizat în articol, dar Bulletstorm e destul de scurt. Poți să-l termini în maxim 7 ore :-)

   • Lusio a spus
    14 March, 2011

    Da.. e SCURT!

 5. alin a spus
  14 March, 2011

  jocu mi-a placut.dar parca grafica……lasa de dorit.cat de gameplay ii prea simplist.pana mai noul lansat Painkiller Redemtion ii da clasa.jucati-l merita.

  • Beta a spus
   14 March, 2011

   Danke de recomandare!

 6. alin a spus
  14 March, 2011

  E adevarat ca jocul GHOSTBUSTERS SANCTUM OF SLIME se lanseaza pe 23 martie. True??!

  • Beta a spus
   14 March, 2011

   Producătorii încă nu au oferit o dată de lansare exactă, dar mai multe canale media au tachinat această știre. Sunt șanse destul de mari să se lanseze pe 23 Martie, dar nimic oficial încă.

 7. alin a spus
  14 March, 2011

  Multumesc pt raspuns.La cate lansari sunt in martie .nu mai stiu ce sa aleg.Hmmm Crysis 2….

  • Mita a spus
   14 March, 2011

   Da, Crysis 2… wise choice!

 8. alin a spus
  14 March, 2011

  sau Fear 3.voi ce ati alege

  • Mita a spus
   14 March, 2011

   Acum, in martie, Crysis 2, iar in mai, Fear 3!

 9. alin a spus
  14 March, 2011

  Scuza-ma n-am inteles bine.in mai vine Fear3?.eu stiam ca vine deodata cu Crysis 2.vad ca aveti chef d commenturi.bun.astept raspuns.

  • Mita a spus
   14 March, 2011

   Da, Fear 3 vine pe 24 mai!

 10. alin a spus
  14 March, 2011

  eu stiam d 24 martie.

  • Mita a spus
   14 March, 2011

   Te asigur ca e 24 mai!

 11. alin a spus
  14 March, 2011

  E adevarat ca jocul L.A Noire va fi si pt Pc sau a fost doar un zvon.

  • Mita a spus
   14 March, 2011

   Nu, L.A. Noire nu va aparea pentru Pc. Rockstar Games a declarat a jocul este exclusiv pentru Ps3 si Xbox 360, cel putin deocamdata!

   Asadar, a fost doar un zvon… sau mai bine zis, o dorinta!

 12. alin a spus
  14 March, 2011

  dupa parerea voastra jocul anului 2010 care a fost

 13. alin a spus
  14 March, 2011

  sunteti cei mai tari.Bravo voua.mai discutam maine.Am de facut o misiune la Red faction gurrila.see ya.