Review | Assassin’s Creed: Brotherhood (2.5)

Scris de: Beta | 10 April, 2011 | 30 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Reviews

Acum câțiva ani, în foamea unei expansiuni cât mai bogate Ubisoft a săpat în trecut după o poveste uitată de majoritatea populației și au găsit ceva de care lumea în general se ferește să vorbească în viața reală: corupție, putere și tâlhărie. Totul a pornit de la un ordin străvechi al asasinilor care aveau unele divergențe cu templierii, acest lucru reflectându-se în primul titlu din franciza Assassin’s Creed.

De atunci această serie a devenit o adevărată mină de aur pentru Ubi, fiind una din cele mai valoroase din industria gaming-ului. Cu Assassin’s Creed II jocul a prins o latură mult mai umană, prin creearea lui Ezio – un personaj mult mai carismatic, față de Altair.

Review | Assassin’s Creed: Brotherhood

În Assassin’s Creed: Brotherhood producătorii au decis să continue povestea lui Ezio Auditore da Firenze în încercarea sa de a distruge corupția din Italia Renascentistă și a-și răzbuna familia în fața lui Cesare Borgia. Jocul pune mai mult accent pe libertatea jucătorului și pe fluidizarea gameplay-ului, personajul fiind mult mai ușor de controlat față de titlurile anterioare – atât în lupte că și în secvențele de free-ride.

Povestea, plină de urcușuri și coborâșuri îl găsește pe Ezio în Villa Monteriggioni, proaspăt întors din Roma după victoria grandioasă împotriva lui Rodrigo Borgia, în brațele unei domnișoare tare atractive. Aparent calm, jocul ia o turnură agresivă după ce Cesare Borgia vine să-și răzbune tatăl, cu toată armata. Villa pentru care ai muncit cu greu în titlul precedent este acum în ruine și cel mai grav, Cesare reușește să-l captureze pe unchiul lui Ezio, pe care mai apoi îl omoară. Scăpat ca printre urechile acului, Ezio își ia mama și sora în Roma pentru a rezolva odată pentru totdeauna această problemă.

Roma, Caput mundi

Înainte de a continua, trebuie să-ți spun că Roma este, la fel ca în realitate, impunătoare! Fiind cea mai mare hartă care a fost construită pentru Assassin’s Creed (cam de 3 ori mai mare ca Florența), Roma te lasă să descoperi monumente precum Colosseumul, Columna lui Traian, Panteonul sau zona catacombelor (care-mi plac atât de mult) – călare sau alergând.

Familia Borgia își exercită puterea în la città dei sette colli (”orașul celor 7 coline”) prin intermediul a 12 turnuri păzite de câteva căpetenii de încredere. Pe măsură ce vei reuși să elimini acești căpitani multe din zonele închise din Roma vor putea fi restaurate, totul pentru bunăstarea buzunarului tău.

După cum spuneam și mai sus, luptele au devenit mult mai ușoare și triviale. Adăugarea combo-urilor te lasă să ucizi zeci de inamici dintr-o combinație de maxim 3 taste, W+D și click stângă. Simple as that! AI-ul a rămas în același stadiu din titlul precedent, cu câteva sclipiri de genul ”eu îl țin și tu îi dai”; în rest se adună în jurul tău și odată la 5 secunde se trezește unul să vină cu sabia spre tine. E adevărat că jocul e mai dinamic și mai spectaculos, dar parcă nu merită.

I hope they let us go inside.

Cei mai enervanți sunt inamicii care îndrăznesc să te atace de la distanță, cu arbaleta, căci există posibilitatea să-ți scadă drastic nivelul de sănătate, dar odată ce pui și tu mâna pe o astfel de armă, sau pe săgețile cu otravă, jocul devine uber-fun!

Deplasarea prin oraș se poate face cu ajutorul cailor sau printr-un sistem de tuneluri care împânzește toată regiunea și care are rolul de fast-travel. Urmând stilul GTA, din Brotherhood poți fura orice cal dorești, asta dacă cauți un pursânge. Aceste animale puternice nu au doar rolul tracțiunii, fiind capabili să te ajute în asasinări sau evaziuni pe diferite elemente de decor.

Misiunile sunt diversificate și amuzante în multe momente. Leonardo Da Vinci se întoarce în joc ca prizonier al lui Borgia și va reprezenta un punct de mare interes dacă urmărești dezvoltarea armamentului din dotare. În schimbul unor misiuni care pe mine mă fac să zâmbesc și în același timp să transpir, îți poate dezvolta niște gadget-uri foarte avansate pentru acele vremuri.

Un nou element important în single-player este formarea unui clan de asasini gata să-și dea viața pentru a te ajuta în liberarea Romei. Totul începe ajutând diverse persoane de pe stradă care sunt tâlhărite de gărzile lui Borgia. Din acest moment ai un nou recrut, pe care poți să-l antrenezi pentru a te ajuta și în cele mai dificile misiuni. Jocul îți pune la dispoziție un sistem de contracte prin care poți să trimiți asasini în toată Europa în scopul câștigării de Florini și experiență.

Nulla e reale; tutto e lecito. Requiescat in pace.

În schimbul mormintelor pe care trebuia să le profanezi în AC II, acum va trebui să te aventurezi prin catacombele din Roma pentru comori și pergamente vechi care îți vor debloca arumura și pumnalul lui Marcus Junius Brutus. Awesomeness! Nivelurile mi s-au părut mai dificile și nu de puține ori m-am trezit că trebuie să reîncerc un salt, sau o rută întreagă.

Din punct de vedere al optimizării grafice jocul este mult peste predecesorul său și eventual sub succesor. Mi s-a părut mult mai elegant și echilibrat, atât momentele de free-ride cât și de cele de luptă rulând la o rată frecventă de FPS-uri.

Și ultima noutate din Brotherhood: modul multiplayer care după mine are un adevărat potențial pentru o dezvoltare mult mai puternică. La început totul este haotic, dar după ce vei începe să pricepi mecanicile de joc totul se transformă într-un joc de-a șoarecele și pisica foarte avansat unde răbdarea și spiritul tactic te pot duce către câștig. Evident, eu nu am aceste calități deci acest mod nu a prins la mine. Poate în viitor!

Just try and have a little faith. (Lucy Stillman)

În final, Assassin’s Creed: Brotherhood (sau 2.5) este într-adevăr o continuare care se ridică la standardele impuse de titlul precedent și, chiar mai mult, fixează unele tehnici de gameplay care vor fi folosite cu siguranță și în viitor. Până la Assassin’s Creed III, vă urez asasinări ușoare!

PROs:

  • gameplay mai dinamic și mai spectaculos;
  • grafica mai optimizată și mai bine randată;
  • povestea principală;
  • modul multiplayer;

CONs:

  • buguri destul de multe;
  • lupte foarte ușoare;
  • AI superficial.

Assassin’s Creed: Brotherhood poate fi cumpărat la prețul de 99,90 Lei de pe emag.

30 Comentarii la “Review | Assassin’s Creed: Brotherhood (2.5)”

  1. Lusio a spus
    10 April, 2011

    Mi se pare ca deja a inceput un serial cu Borgia.

  2. Albert a spus
    10 April, 2011

    Da si e un serial care se anunta a fi foarte bun (dupa ce am vazut episodul pilot) Ce-i drept partea asta de istorie cam ramasese neexploatata pana acum si e bine ca s-a gandit cineva sa o faca. Jocul (chiar daca intr-adevar are cateva buguri enervante) este foarte foarte bun. Interesant review!

  3. Ajutorrrrr a spus
    10 April, 2011

    help MEE pls

    contact pe catalin_busido va rog rasoundeti oricum …. am ajuns la Part4 sectiunea 1 sau asa ceva si imi da sa bag cutitul in aia sa treaca fata pe akolo si nush pe ce sa apas
    pentru al baga…mam uitat pe net dar nu arata cum se baga . HELP ME PLEASEEEE

    • Bogdan a spus
      10 April, 2011

      Cu butoanele w,a,s,d ajungi la ea si iti va arata sa apesi orice tasta. Sper ca ti-am fost de ajutor!

  4. JimmiNil a spus
    29 November, 2017

    v8Vyq2 http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

  5. More Bonuses a spus
    5 January, 2018

    I just want to mention I am all new to blogging and site-building and definitely savored you’re blog site. Most likely I’m want to bookmark your website . You really have good posts. Thanks a bunch for revealing your web page.

  6. Metroclick a spus
    9 January, 2018

    MetroClick specializes in building completely interactive products like Photo Booth for rental or sale, Touch Screen Kiosks, Large Touch Screen Displays , Monitors, Digital Signages and experiences. With our own hardware production facility and in-house software development teams, we are able to achieve the highest level of customization and versatility for Photo Booths, Touch Screen Kiosks, Touch Screen Monitors and Digital Signage. Visit MetroClick at http://www.metroclick.com/ or , 121 Varick St, New York, NY 10013, +1 646-843-0888

  7. Faytech North AmericA) a spus
    9 January, 2018

    Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214

  8. Emery EPS& a spus
    9 January, 2018

    I just hope to share it with you that I am new to online blogging and absolutely enjoyed your work. Probably I am likely to save your blog post . You definitely have amazing article content. Be Thankful For it for discussing with us your current web document

  9. John Deere Service Manuals a spus
    10 January, 2018

    some sleeping bags are waterproof and weatherproof too, they are nice for camping outside the house*

  10. Projektowanie Stron WWW Cennik a spus
    10 January, 2018

    I see something really interesting about your website so I saved to my bookmarks .

  11. Gorzow Strony a spus
    11 January, 2018

    I gotta favorite this website it seems handy invaluable

  12. I like this post, enjoyed this one regards for putting up.

  13. John Deere Repair Manuals a spus
    12 January, 2018

    There are some fascinating points in time here but I do not know if I see these people center to heart. You can find some validity but I most certainly will take hold opinion until I take a look at it further. Great write-up , thanks therefore we want a lot more! Put into FeedBurner too

  14. outlet shopping a spus
    12 January, 2018

    Hello. excellent job. I did not imagine this. This is a remarkable story. Thanks!

  15. home improvement cast a spus
    12 January, 2018

    Awsome post and straight to the point. I don’t know if this is really the best place to ask but do you guys have any thoughts on where to hire some professional writers? Thanks :)

  16. Very interesting points you have observed , appreciate it for putting up. “The surest way to get rid of a bore is to lend money to him.” by Paul Louis Courier.

  17. sale car a spus
    13 January, 2018

    I like what you guys are up too. Such intelligent work and reporting! Keep up the excellent works guys I¡¦ve incorporated you guys to my blogroll. I think it will improve the value of my site :)

  18. Pozycjonowanie Bloga a spus
    13 January, 2018

    Great web site. Plenty of helpful information here. I’m sending it to some pals ans also sharing in delicious. And naturally, thank you on your sweat!

  19. Gartentore Aus Polen a spus
    14 January, 2018

    fantastic issues altogether, you just received a emblem new reader. What may you recommend in regards to your submit that you just made some days ago? Any positive?

  20. shopping channel a spus
    15 January, 2018

    Thanks for all your effort on this web site. My aunt enjoys participating in investigation and it’s really obvious why. We notice all relating to the lively tactic you give rewarding steps via your web blog and as well boost participation from others on the article while our princess is certainly understanding so much. Enjoy the remaining portion of the new year. You are always conducting a splendid job.

  21. zgrzewarka do rur allegro a spus
    15 January, 2018

    It’s truly a nice and helpful piece of information. I am glad that you simply shared this useful info with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

  22. sklepy bhp gorzow a spus
    16 January, 2018

    Just wanna say that this is very beneficial , Thanks for taking your time to write this.

  23. MarketingJobs a spus
    16 January, 2018

    Great ¡V I should certainly pronounce, impressed with your website. I had no trouble navigating through all tabs and related info ended up being truly easy to do to access. I recently found what I hoped for before you know it at all. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, web site theme . a tones way for your client to communicate. Excellent task..

  24. Interior Design Magazine a spus
    16 January, 2018

    I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was great. I don’t know who you are but definitely you are going to a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

  25. TennisScores a spus
    16 January, 2018

    Thanks for sharing excellent informations. Your web-site is very cool. I am impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this web page, will come back for extra articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and just could not come across. What a great site.

  26. RealProperty a spus
    17 January, 2018

    We’re a group of volunteers and opening a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable info to work on. You have done a formidable job and our whole community will be thankful to you.

  27. HealthJourney a spus
    17 January, 2018

    whoah this weblog is great i really like reading your posts. Keep up the great paintings! You already know, lots of persons are searching around for this information, you could aid them greatly.

  28. SecretaryEducation a spus
    17 January, 2018

    I am constantly searching online for ideas that can aid me. Thx!

  29. monitors a spus
    17 January, 2018

    Faytech North America is a touch screen Manufacturer of both monitors and pcs. They specialize in the design, development, manufacturing and marketing of Capacitive touch screen, Resistive touch screen, Industrial touch screen, IP65 touch screen, touchscreen monitors and integrated touchscreen PCs. Contact them at http://www.faytech.us, 121 Varick Street, New York, NY 10013, +1 646 205 3214


Lasa un comentariu

Nume (necesar)

Email (necesar,dar nu va fi publicat)

Website