Preview | World Of Warcraft: Cataclysm

Scris de: Beta | 28 November, 2010 | Un comentariu
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Previews

Zilele lui Arthas, teh Lich King, ca end-game boss în World of Warcraft sunt mai numărate ca niciodată. Odată cu al treilea expansion care va fi lansat în curând în Decembrie, jocul va suferi o grămadă de schimbări.

Azeroth will burn and change

Odată cu trezirea lui Deathwing din subteran, lumea din Azeroth va trece printr-un șir de evenimente de o rezonanță cataclismică. Zonele clasice de leveling vor fi, cel puțin estetic, schimbate într-un mare fel. Deșerturile uscate vor înverzi, pădurile se vor deșertifica, iar fisurile cu erupții vulcanice sau tornadele vor apărea cam peste tot.

Zonele cu ieșire la mare vor sfârși inundate sau scufundate complet. Iar pentru asta, Darkshore este un exemplu perfect. Auberdine va fi distrus în totalitate, iar Barrens se va împărți în două părți: una pentru low-level, iar alta pentru high-level.

Scopul acestor schimbări se află în atragerea unor noi jucători, dar și a veteranilor care își vor aminti de vremurile bune din WoW Vanilla în care pentru un raid în Molten Core aveau nevoie de 40 de oameni. Desigur, fanii lore-ului din spatele jocului au fost foarte indignați când au auzit că Blizzard vrea să modifice irevocabil vechile zone.

Level cap la 85

Dacă The Burning Crusade și The Wrath of the Lich King aduceau conținut nou cât pentru 10 nivele, Cataclysm va aduce doar 5 nivele pe care le poți câștiga în două zone: Uldum și Grim Batol. Însă chiar și așa, Blizzard asigură faptul că te vor ține ocupat o bună perioadă de timp. Guildele vor beneficia de un sistem de nivele între ele, de la 1 la 20, iar ca facilități vor fi taxe mai mici (pentru reparații, etc) și posibilitatea unui ressurect în masă după o înfrângere cruntă.

Doua noi rase: Worgen si Goblin

Rase noi nu am mai avut în joc de pe vremea Burning Crusade. Dar ce e cu aceste personaje atât de familiare jocului?

Worgenii sunt o rasă de vârcolaci pe care oamenii au încercat să-i îmblânzească și să-i folosească împotriva The Scourge, dar un blestem s-a abătut asupra humanilor și a început să-i transforme în Worgeni. În scurt timp vraja s-a împrăștiat, iar un întreg oraș a fost infectat. Starting zone-ul este Duskhaven, iar clasele worgenilor sunt: Rogue, Warrior, Mage, Warlock, Priest, DK, Hunter și Druid.

Goblinii, inițial sclavi ai hoardei, s-au dezvoltat foarte mult și au ajuns să fie acceptați în frăția Hoardei din pricina măiestriei lor în inginerie, care ajută în războiul dintre facțiuni. Dacă worgenii nu puteau fi Paladini și Shamani, goblinii nu pot juca ca Paladin și Druid.

Referitor la clase și rase, Cataclysm aduce noi combinații rasiale. Tauren paladin sau Gnome priest? Sigur. Toate combinațiile pot fi văzute / studiate și criticate în imaginea de aici.

Deja e clar faptul că Cataclysm are cel mai mult conținut dintre cele 3 expansion-uri. Dar, ce se întâmplă dacă mai adăugam Arheologia ca profesie secundară, noi battleground-uri PVP și flying mounts peste tot?

Instanțele de tip raid vor fi din ce în ce mai multe cu conținut încă secret. Deadmines, dungeon-ul de lvl ~20 va fi transformat într-o instanță de lvl 85, exact cum s-a întâmplat cu Naxxramas în WOTLK.

Cerințele de sistem ale primelor două expansion-uri nu erau foarte mari și jocul putea rula pe un sistem mult sub standardele de atunci, însă cu noul Cataclysm, Blizzard a îmbunătățit efectele grafice și implict au crescut și cerințele. Pentru un joc de 2010 nu sunt deloc exagerate. Le-am postat acum o lună pe Gaming Arena și le găsiți aici.

World of Warcraft: Cataclysm va fi cu siguranță un expansion fantastic care va duce experiența WoW la un nou nivel. De la interfață până la story sau gameplay, totul se va schimba.

După atâtea promisiuni și informații interesante nu ne mai rămâne decât să ne întrebăm: ”Blizzard, ce urmează?”. World of Warcraft, joc pornit acum 6 ani, câștigă teren spre veșnicie. Mai mult, Blizzard deja bârfește despre un al 4-lea expansion.

Precomandă World Of Warcraft: Cataclysm

1 Comentariu la “Preview | World Of Warcraft: Cataclysm”

  1. wow death knight a spus
    2 December, 2010

    […] Preview | World Of Warcraft: Cataclysm | Gaming Arena […]