Preview | Need For Speed: World

Scris de: Beta | 17 July, 2010 | 234 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Previews

Need For Speed. Toată lumea a auzit de seria dezvoltată în mare parte de Electronics Arts, serie ce a avut câteva jocuri de care și eu îmi voi aminti cu plăcere. Dar de data asta, EA ne aduce franciza cu mașini online și în exclusivitate pe PC. Acum câteva zile s-a terminat și beta testing-ul, unde au fost invitați playeri de peste tot din lume și la care am luat și eu parte. Jucând câteva ore acest joc pot să vă spun de pe acum cam la ce să vă asteptați.

Hărțile pe care puteți să vă faceți de cap sunt inspirate din alte jocuri ale seriei, mai exact din NFS Carbon și NFS Most Wanted. De fapt cam asta se și vrea a fi NFSW (NFS World, not ”Not Safe For Work”), o versiune online a tot ce au făcut bun în jocurile single-player anterioare.

Cele trei moduri de joc sunt cele standard seriei. Primul, Pursuit – acest tip de joc include și mașini de poliție, grade, baraje și dificultate. Odată ce ai atins o mașină de poliție, tot jocul multiplayer dispare și râmăi doar cu urmăritorii tăi. Eu cred totuși că sunt cam agresive forțele de ordine, pentru că odată ce ai ajuns la nivelul 3, devine destul de greu să mai scapi de ei. Al doilea, Sprint – cine ajunge primul la final câștigă, iar ultimul Circuit – mod în care faci câteva ture pe circuit.

Jocul dispune de un sistem de ”Power-Ups”. Acestea conținând NOS și alte opțiuni care te vor ajuta la eliminarea adversarilor în curse sau la scăparea de sub urmărirea poliției. Aceste Power-Ups le poți cumpăra sau câștiga prin participarea și câștigarea curselor.

Desigur, ce e NFS fără tuning? La fel, jocul are două modalități de modificare. Una e prin îmbunătățirea performanței mașinii (ex. upgrade la motorul noului tău Lamborghini) cu ajutorul banilor câștigați și alta pentru aspectul vizual (abțipilduri, vopsea, roți, modele).

Am jucat jocul pe un sistem destul de bun, bucurându-mă de toate efectele grafice. Totuși nu știu dacă toți jucătorii vor putea beneficia de un tratament ca ăsta, de asta cei de la EA s-au asigurat ca jocul să poată rula și pe sistemele mai slabe sau pe netbook-urile leneșe. Cerințele recomandate ar trebui să fie comparabile cu versiunea de PC a jocului NFS Carbon.

Ca gameplay mașina se comportă bine, dar singurul lucru ce m-a deranjat a fost faptul că în afara cursei puteai să ”treci” prin mașinile celorlalți jucători, în timp ce în cursă nu, ceea ce m-a debusolat la început. Socializarea e destul de importantă de asta poți să-ți faci o listă cu prieteni, duele și desigur, o listă pentru ignore.

EA încă lucrează la detalii și mă aștept la o lansare frumoasă și, cine știe, poate o să ne întâlnim online. Ca o concluzie pot spune că jocul e destul de reușit și merită jucat, măcar de probă.

Jocul va fi online pe data de 27 Iulie 2010, dar dacă comanzi un Pre-order ai o săptâmănă înaintea celorlalți și multe alte avantaje (mașini exclusive, beta acces).

234 Comentarii la “Preview | Need For Speed: World”

 1. Edu a spus
  17 July, 2010

  Bun articol Beta, gogogo!! Dar ce-i asta, doar 3 moduri de joc? Nimic original? EA iar isi bate joc de mine. Hmm.. au noroc ca nu prea explorat domeniul asta al jocurilor online de curse.

  • Beta a spus
   17 July, 2010

   Da, s-ar putea să aibă ei norocul ăsta. :-)

   Însă doar atât, 3 moduri de joc, cam sărac, știu.