Preview | Need For Speed: Hot Pursuit

Scris de: Beta | 20 August, 2010 | 3 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Previews

Sigur vă amintiți jocul Need For Speed: Hot Pursuit 2 (sau NFS6, NFS: HP2 sau Hot Pursuit 2)  care prin anul 2002 făcea furori printre gamerii pasionați de racing, destul de puțini pe atunci. HP2 a fost ultimul joc din seria NFS înainte de ”noua generație”; generație care introducea tunning-ul în franciza care pe atunci era într-o dezvoltare continuă.

Începând cu NFS Underground, Underground 2, Most Wanted și Carbon (mai mult sau mai puțin) seria părea că o să aibă o evoluție bună, strălucită chiar. Dar apare Pro Street care strică toată treaba și farmecul NFS. Mă rog, părerile mele sunt ale mele, dar să revenim la noul titlu. Sau să-i zic vechiul titlu?

Need For Speed: Hot Pursuit vrea să revoluționeze și să readucă franciza la valoarea de altă dată. Prin întoarcerea la rădăcini noul titlu se va baza mai mult pe urmăriri și mașinuțe exotice decât pe customizarea mașinilor (tunning, mai pe scurt), iar pe lângă toate astea, un mod multiplayer va fi inclus în joc, că acum așa se poartă.

Lansarea jocului se va face pe 16 Noiembrie 2010 și va fi disponibil pe Xbox 360, PS3, PC și Wii.

Anunțat prima dată la E3 2010 de Criterion Games (un studio deținut de Electronic Arts) jocul părea destul de serios și promitea multe, mai multe decât putea duce defapt. Niște super-mașini Lamborghini, niște mașini fițoase de poliție și jocul e top-seller, gata.

Să vorbim despre Autolog. Această platformă online va ajuta playerii să-și compare performanțele și să primească recomandari de gameplay din partea celorlalți jucători. Nu știu dacă Electronic Arts vor să facă ceva gen Battle.net a lui Blizzard, dar vor mai avea de lucrat. Tot ceea ce faci în mod solo sau multi-player va fi înregistrat pe Autolog, de unde vei putea să socializezi cu ceilalți jucători.

Cops vs. Racers

Pe principiul ăsta se va dezvolta jocul. Ești cu băieții buni sau cu cei răi. Avantaje și dezavantaje sunt la ambele tabere. Poliția din Seacrest County are mașini mult mai puternice și mai rezistente, în timp ce ”piloții de șosea” pot folosi nitro, cloak și alte minunății de astea tech.

Alt avantaj al vieții sau cursei de polițist este faptul că poți cere întăriri atât terestre (baraje, SUV-uri) cât și aeriene (da, elicoptere).

Pe lângă trailer-ul de mai sus, la Gamescom 2010 a fost dezvăluit și o parte din gameplay-ul acestui joc ”revoluționar”. Vă invit să-l urmăriți mai jos:

Când am văzut prima dată clipul am fost ceva de genul ”OMG”, iar apoi am zis ”stai o clipă”. Da, trebuie să recunosc că viteza mare, nitro-ul care-ți trece prin pistoane (și vene, uneori) te poate face să treci peste micile detalii. Cum ar fi mașinile alea de poliție? După ce tipul s-a izbit de câteva ori într-o mașină abia dacă s-a mișcat un centimetru, iar apoi după plasa cu țepi se lovește frontal de alta care nu numai că nu se mișcă decât jumătate de metru la un impact de 130 de km/h dar își continuă drumul. Tancuri amice, tancuri!

Dar eu am încredere în Criterion (care s-au ocupat și de Burnout: Paradise) că vor face treabă bună și până la urmă consider că dacă nici Need For Speed: Hot Pursuit nu va reiniția seria, Electronic Arts ar trebui să lase franciza să se stingă încet în glorie sau să o vândă unor oameni cu mai multă imaginație și chef de muncă.

3 Comentarii la “Preview | Need For Speed: Hot Pursuit”

 1. Catazx a spus
  20 August, 2010

  Abia astept sa aparaaaa!!!

 2. d.c a spus
  20 August, 2010

  “nu se mișcă decât jumătate de metru la un impact de 130 de km/h”… nu vad eu bine? sau acolo e “mph” (mile pe ora)? si daca e asa… e mai grav.

 3. Beta a spus
  21 August, 2010

  @d.Catalin da, ai dreptate, e mph, dar la viteza aia mi se părea cam prea mult. Oricum ar fi, tot e exagerat!

  @catazx vezi să nu fii dezamăgit!

  Pentru mine asta e ultima șansă pe care o are NFS. If not.. damn R.I.P.