Preview | Crysis 2

Scris de: Beta | 27 February, 2011 | 295 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Previews

Welcome to New York!

În 2008 EA și Crytek au lansat Crysis, un shooter sci-fi care avea să producă un buzz incredibil printre jucători datorită costumului nano cu care erau dotați soldații și graficii superbe de la acea vreme. Țin minte că pe atunci dacă reușeai să rulezi GTA IV și Crysis cu detalii maxime aveai un PC împrumutat de la NASA.

Mai târziu, în 2009, aceiași producători aveau să anunțe Crysis 2, o continuare a întâmplărilor din Crysis, dar care între timp nu a mai urmat povestea echipei alcătuite din Nomad, Psycho, Aztec, Jester și Prophet.

Același scenariu în care o rasă avansată de extraterești invadează lumea, sursa de această dată fiind New York-ul anului 2023. Personal mă bucur că scăpăm încet încet de shooterele din junglele naturale (ex. Far Cry și Crysis) și ajungem în cele urbane unde iarba și copacii apar de sub beton și țevile sparte construiesc mici pârâuri. Dovadă a faptului că un oraș în paragină atrage mai multă atenție. În plus, e curios de interesant cum va arăta NY în cazul unei astfel de situații.

De această dată vei avea control asupra lui Alcatraz, un soldat din Force Recon Marine – succesorul lui Nomad (protagonistul primului joc). Acesta va primi de la Prophet costumul Nano Suit 2 și va trebui să se ferească atât de cei de la Crynet Systems (care vor să recupereze costumul) cât și de cyborgii alieni (care au o problemă cu orașul). Și aici începe războiul!

Beneficiind de noul motor CryEngine 3 dezvoltat de Crytek, Crysis 2 va impresiona și de această dată prin grafica superbă și fizica la cheie. Din materialele promoționale pe care le-am văzut (atât screenshot-uri cât și trailere) jocul arată foarte bine și chiar dacă va avea cerințe de sistem mai mici ca predecesorul său, producătorii tot promit o experiență net superioară.

Posibilitățile de luptă sunt mult mai variate acum, costumul Nano lipindu-se practic de stilul tău de joc. Ca în mai toate shooterele moderne vom avea posibilitatea de a ”aluneca” (slide) până la un punct de cover, iar puterea personajului nu este reprezentată doar de arsenalul de foc, acesta având șansa să arunce o mașină într-un inamic cu piciorul sau să sară câțiva metri peste diferite impedimente. Nici night vision-ul sau termal vision-ul nu lipsește, să nu mai vorbesc de stealth-ul care mi-a plăcut atât de mult în primul Crysis.

Arhitectura jocului o să îți dea o senzație de imersiune infinită, datorită faptului că jocul s-a dezvoltat mult în înălțime pe o suprafață relativ mică. Cevat Yerli aka. Crytek boss a declarat că Crysis a fost sandbox, dar doar o experiență 2D: mergeai stânga, dreapta, înainte, înapoi și uneori săreai. În schimb Crysis 2 va fi o experiență mult mai voluminoasă!

Inteligența artificială (care sare și aleargă pe diferite nivele) a fost construită în 18 luni și spre deosebire de alte titluri, inamicii o să te urmărească în 3D fără ca aceștia să fie scriptați. Oare va fi Crysis 2 o revoluție în materie de shootere și AI?

Luna asta a apărut pe trackere o versiune beta leaked a jocului destul de funcțională cu puține modificări în configurații. Crytek și EA au răspuns și apelat atunci la binevoința gamerilor de a nu downloada copia și a aștepta versiunea legală, dar nu știu dacă în ziua de azi se mai poate realiza ceva cu vorba bună.

În final, Crysis 2 va fi cu siguranță unul din cele mai bune titluri ale anului 2011, atât în mod single-player, cât și multiplayer, și sunt sigur că, la fel ca predecesorul său, va face furori în rândul acestei industrii. Pe 25 Martie acesta va ajunge în magazinele din România pe PC, PS3 și Xbox 360.

http://www.desenele-noastre.ro/incarcatoare-pentru-laptop/Nomad, Psycho, Aztec, Jester and team leader Prophet

295 Comentarii la “Preview | Crysis 2”

 1. Zilnicit a spus
  27 February, 2011

  Felicitări pentru preview! Chiar dacă nu sunt un gamer împătimit m-ai facut curios despre acest joc.

  • Beta a spus
   27 February, 2011

   Apreciez cuvintele de laudă!

   Sper să ne mai întâlnim să comentăm jocul în detaliu după ce va fi lansat. :)

 2. Mita a spus
  28 February, 2011

  Nice job, dude. Adica nice preview.

  De-abia astept sa apara jocul. Fierb in mine de dorinta de a-l juca.

  • Beta a spus
   28 February, 2011

   Danke! Și eu sunt nerăbdător… foarte nerăbdător.