Preview | Batman: Arkham City

Scris de: Beta | 16 January, 2011 | 5 Comentarii
Categorii: Jocuri PC / Previews

De-a lungul timpului, producătorii de jocuri video au încercat să se aproprie de eroul nopții din benzile desenate, de Batman, prin ilustrarea lui într-un titlu care să facă furori între gameri. În 2009, Rocksteady Studios și Eidos Interactive au dezvoltat ceea ce avea să devină jocul anului în acel moment: Batman Arkham Asylum. Datorită graficii foarte bune și a tehonologiei 3D (printre puținele de atunci) Arkham Asylum a fost un real succes și ca acest hit să nu fie lăsat să se scufunde ca Titanicul, producătorii au anunțat o continuare, Batman: Arkham City.

Dacă în primul titlu acțiunea era limitată în jurul azilului Arkham, în Arkham City atât spațiul cât și doza de distracție se mărește. Zvonurile zic că spațiul din joc va fi de 5 ori mai mare față de Arkham Asylum! La o asemenea dimensiune Batman va avea nevoie de ajutor, astfel arsenalul de gadget-uri și arme va fi și el mult mai consistent.

Inspirat din Assassin’s Creed și Just Cause, Arkham City va permite jucătorilor să se cațăre pe un număr foarte mare de clădiri de unde poate să urmărească activitatea bandiților din oraș și într-o clipită să se arunce asupra lor ca o ghiulea, din piele. Sistemul de glide va fi îmbunătățit, iar Bats va putea folosi un grappling hook pentru a evada din situațiile dificile.

Nici ghicitorile lui Riddler nu vor fi abandonate, însă acestea vor fi abordate într-o manieră mai dificilă, fiind adăugată posibilitatea interogării oamenilor loiali lui Riddler. Jocul va include și un ”Detective Mode” care va evidenția elemente precum scheletele inamicilor sau indicii privind misiunile și provocările actuale, acesta unindu-se cu baza de date care urmărește toți răufăcătorii din oraș pe care o poți analiza oricând.

Povestea din Batman: Arkham City are loc la un an după evenimentele din Arkham Asylum. Quincy Sharp, un personaj cheie în titlul precedent, s-a folosit de notorietatea pe care a primit-o în urma demascării false a lui Joker și a devenit primarul din orașul Arkham. De aici până la haos complet nu a fost decât un pas foarte mic. Pe lângă găștile de prizonieri barbari, Sharp îl angajează și pe psihiatrul Hugo Strange care se pare că va avea propriile lui planuri pentru oraș.

Până la finele lui 2011 producătorii de la Rocksteady pot să dezvolte în liniște un titlu ce va uimi cu siguranță, având în vedere lipsa competiției pe această ”nișă”. Batman revine în Q3 2011 pentru PS3, Xbox 360 și PC.

Batman: Arkham City will rock this city!

5 Comentarii la “Preview | Batman: Arkham City”

 1. Bogdan a spus
  16 January, 2011

  Astept jocul cu sefletul la gura.Sper doar sa nu fie la fel de prost ca Just Cause 2.

  • Mihail a spus
   17 January, 2011

   Si eu il astept.

   De ce ar fi prost? Just Cause 2 a fost prost?

  • Beta a spus
   17 January, 2011

   Mihai, Just Cause 2 a fost prost și spun asta datorită faptului că pe lângă gameplay-ul foarte fain a avut o poveste slabă care nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor.

   • Mita a spus
    17 January, 2011

    Deci n-ar trebui sa-l joc atunci?