Magazinele online dedicate jocurilor versus cele de electronice

Scris de: Beta | 8 January, 2011 | 134 Comentarii
Categorii: Editoriale

Mereu am avut nedumerirea asta când a fost vorba să cumpăr un joc online: să aleg un brand de valoare care vinde tot felul de produse sau să merg pe mâna unui magazin mai mic, dedicat acestei nișe?

Este într-adevăr o problemă delicată cu avantaje și dezavantaje așa că o să le luăm pe rând. Magazinele de jocuri, botezate de mine ”dedicate”, pe lângă posibilitatea unei ascensiuni incredibile, pot să rămână în umbră, chiar dacă au niște servicii de o calitate bună, iar asta se întâmplă datorită lipsei de încredere oferită de către interfața magazinului, de exemplu. Un mare minus pe care l-am observat când am răsfoit aceste magazine este un design prost și neatractiv, eventual din era web 1.0, iar eu când vâd așa ceva, ca cumpărător, mă întorc spre un brand mai atractiv instant!

Până și Gameshop.ro suferă de probleme de design. Chiar dacă este vizitat de zeci de mii de gameri lunar, interfața acestuia nu mă invită să cumpăr, iar asta îi scade valoarea. Pe lângă faptul că site-ul este creat cu tabele (chestie ce nu se mai practică de ani buni!) și este optimizat pe o rezoluție de 800 x 600 (într-un timp în care mai mult de jumătate de internet navighează la 1280 x 1024), mai are și o structură neorganizată.

În cealaltă tabără avem magazinele online de electronice și electrocasnice. Magazinele care vând! Cu o gamă vastă de produse, de la mașini de spălat până la… până la jocuri video și console. Luăm ca exemplu evoMAG.ro – un magazin relativ nou, dar care s-a remarcat prin promptitudinea angajaților și printr-o interfață web 2.0.

Cel puțin pentru jocurile video, prețul este greu de controlat ceea ce nu poate face o diferență între aceste 2 tipuri de e-magazine. Exemplu World of Warcraft: Cataclysm: care costă la fel, atât pe evoMag.ro cât și pe Gameshop.ro, exact 149lei. Și din nou întrebarea: eu de unde cumpăr?

Ar mai fi și problema disponibilității stocului, iar uneori a premierelor, dar fără să o mai lungim aiurea: mai știi evenimentul organizat de eMag.ro la lansarea lui Cataclysm, nu?

În final eu încă sunt indecis, așa că te invit să îți spui și tu părerea referitoare la acest subiect mai jos. :-)

Comentariile sunt inchise momentan.