Mafia II – un fel de ”Hands-On”

Scris de: Beta | 11 August, 2010 | 6 Comentarii
Categorii: Editoriale / Hands-On / Jocuri PC

Ieri demo-ul Mafia II a atins internetul și am pus și eu mână pe el (pe varianta de PC). Ceea ce urmează este un alt-fel de ”hands-on” și chiar dacă e versiunea demo, niște tipi destul de isteți m-au ajutat să testez în mare parte tot ce poate jocul la partea de gameplay. Cât despre povestea jocului, nu e foarte mult de spus din demo, dar sper să vin cu un eventual review după lansare.

Există niște diferențe destul de ușor de sesizat între platformele pe care rulează jocul. Și spre bucuria unora și necazul altora grafica în Mafia II e mai bună pe PC decât pe console. Tot aici țin să adaug faptul că handling-ul în varianta pentru computer e foarte asemănător cu cel de pe console și caracterul/mașina poate deveni destul de dificil de controlat de pe tastatură, dar se rezolvă dacă ai un gamepad la îndemână.

Motorul grafic e foarte bine optimizat. Cu un sistem ceva mai vechi (1-2 ani) poți să-l joci destul de lejer fără nici un fel de problemă.

În primele minute jocul ți se pare senzațional! Scenele pre-randate sunt foarte bune, voice acting-ul e suberb, experiența cu mediul înconjurător e mai mult decât incredibilă (I mean.. în ce joc poți să deschizi/închizi o fereastră, aprinzi becurile, ș.a).

Când ieși pe strada o nouă lume se dezlănțuie. Te duci în garaj îți alegi o mașină și ieși la plimbare. Mașinile se comportă uneori prea real ca să mai facă parte dintr-un joc video, dar la fel cum au declarat și producătorii ”oamenii trebuie să știe cum se comportă astfel de lucruri zilnic”. La viteză mai mare poliția începe să-ți dea de urme, dar dacă nu vrei să ai de lucru cu ei există opțiunea pentru limitarea vitezei la un nivel cât se poate de legal (în oraș e de 40km/h – senzație majoră).

Un impact ceva mai ușor poate să te lase fără capace pe roți.

Dacă ai o viteză prea mare și faci un accident mai urăt poți să mori. Pe loc! Dacă supravețuiești și motorul mașinii este distrus, poți să te dai jos din mașină, ridici capota și începi să dai la chei!

Dacă împuști un cauciuc acesta se dezumflă, lucru ce mi-a scos câteva zâmbete pentru că (,) chiar nu mă așteptam la așa ceva. La fel, dacă țintești rezervorul unei mașini și tragi aceasta explodează.

Încă ceva ce mai ține de mașini: acestea au nevoie de combustibil și poți să te realimentezi de la benzinării!

Sistemul de combat al jocului este foarte bine definit, dacă primești un glonte în cap nu mai ai nici o șansă, însă loviturile mai slabe se ”regenerează”. Deși viața asta care se reface (cu o viteză mult prea mare) e destul de enervantă uneori!

Coloana sonoră este printre cele mai bune pe care le-am sesizat la un joc video până acum. Atât de bine se potrivește cu atmosfera, încât uiți de tot. Te lași purtat de val!

Alt lucru interesant este sistemul de collectibles: prin niște magazine am găsit câteva reviste Playboy cu câte o imagine nud; sunt cam vreo 30 (din câte îmi aduc aminte) pe întreaga hartă.

Dar parcă prea multe puncte bune, nu?

Evident, jocul nu e fără lucruri care ar mai fi putut corectate, dintre care se numără faptul că nu poți să tragi cu arma din mașină, nu poți înota, nu poți ucide oameni inocenți în timpul misiunilor, nu poți folosi taxiurile ca mijloc de transport (cel puțin în demo), nu poți…, nu poți… .

Ah da, nu poți sări din mașină în timp ce aceasta rulează. Cred că vrea să dea un nou înțeles sintagmei ”drive safe”.

Am păstrat cireașa de pe tort la final: poliția! În Mafia 2 polițiștii fac în mare parte de râs organul. Nu numai că scapi destul de ușor de ei, dar mai sunt și amuzanți uneori, având erori în AI. Despre ce vorbesc?

Dar în mare parte se descurcă destul de bine.

Și desigur au apărut pe internet patch-uri (pentru a opri timpul limitat de 10min în care poți să te plimbi prin oraș) și glitch-uri pentru a debloca toată harta, ca în clipul de mai jos:

Dar care din păcate încă nu merge deoarece după o perioadă scurtă de timp îți spune că ai eșuat în finalizarea misiunii trimițându-te în casa de unde ai început.

Trag linie și observ că m-am cam lăsat dus de val și încă nu am terminat de spus tot ce am pentru Mafia II. Sincer, abia aștept lansarea acestui joc de pe 27 August și sunt sigur că va merita așteptarea.

Download Mafia 2 demo

6 Comentarii la “Mafia II – un fel de ”Hands-On””

 1. Edu a spus
  12 August, 2010

  Mama mea are vaginul prea stramt. Si am incercat sa fiu cat mai constructiv in critica mea. Over.

  • Beta a spus
   12 August, 2010

   Dude… trist, din nou. :)) Dar hai sa o pastram la subiect da?

 2. gsm a spus
  7 September, 2010

  dude, se pare ca nici macar nu te-ai atins de Mafia , primul joc. Ai incercat poate ceva GTA si cand dai de Mafia ti se pare ca e fenomenal. Comentariul tau e de 2 lei, pentru ca multe din aspectele evidentiate de tine apar inca din Mafia 1, dar sa ramanem la subiect. Esti de 2 lei.

  • Beta a spus
   7 September, 2010

   Amice, aici vorbim de Mafia II, iar acest articol a fost redactat ÎNAINTE să joc versiunea full a jocului. Dacă vrei să afli părerea mea despre Mafia II te invit să citești review-ul următor: http://gamingarena.ro/2010/09/06/mafia-ii-impresii-concluzii-si-dezamagiri/

   Apropo, nu poți să declari că sunt de doi lei ”pentru că multe din aspectele evidentiate apar încă din Mafia 1”. Îndiferent că aceste aspecte au fost implementate și în primul joc al seriei, eu tot trebuie să precizez de ele!

   Happy gaming!

 3. Florin a spus
  15 July, 2011

  Cel mai adevărat joc făcut vreodată, după părerea mea!

 4. razvan a spus
  15 October, 2011

  am si eu o intrebare….m am apucat si eu demafia 2….si sunt la inceput….si nu situ,cand ma bat cu cineva cad la pamant cu m ma ridic?ca nu mi merge nici o tasta…mersi frumos