Concluzii personale la premiile VGA 2010

Scris de: Beta | 12 December, 2010 | 124 Comentarii
Categorii: Editoriale / Stiri / VGA 2010

Aseară, după ora 2:00 AM (ora României) în Los Angeles a avut loc o premiere a celor mai bune jocuri ale lui 2010 aflată sub titulatura Video Game Awards, ediția 2010.

Premiile Video Game Awards 2010 sunt:

Cel mai bun studio: BioWare

Cel mai bun joc de acțiune/aventură: Assassin’s Creed: Brotherhood

Cel mai bun shooter: Call of Duty: Black Ops

Cea mai bună performanță a unul personaj uman: Neil Patrick Harris (Spider-Man Shattered Dimensions)

Cel mai bun titlu independent: Limbo

Cel mai bun racer: Need For Speed: Hot Pursuit

Cea mai bună adaptare: Scott Pilgrim Vs. The World: The Game

Cel mai bun RPG: Mass Effect 2

Cel mai bun muzical: Rock Band 3

Cea mai bună coloană sonoră: DJ Hero 2

Cea mai bună melodie într-un joc: “Far Away” by Jose Gonzalez, Red Dead Redemption

Cel mai original titlu: Red Dead Redemption

Cel mai bun DLC: Red Dead Redemption: Undead Nightmare

Cel mai anticipat: Portal 2

Cel mai bun personaj: Sgt. Frank Woods (Call of Duty: Black Ops)

Jocul anului: Red Dead Redemption

Așa, acum că am stabilit criteriile și considerațiile mai marilor critici să-mi exprim și eu umila opinie. În primul rând categoriile din acest an nu sunt foarte subiective, gen ce mă interesează pe mine personajul anului, din moment ce a fost ales unul de speță secundară, fără un rol important în joc. Sgt. Frank Woods chiar nu mi-a lăsat o impresie de cel mai bun personaj al lui 2010 oricâte banderole stil Rambo ar avea. Mai degrabă aș fi mers pe mâna lui Alan Wake.

În schimb, ca cel mai bun studio BioWare își merită pe deplin locul. Pentru genul acțiune / aventură dintre Brotherhood și God Of War III merg oricând pe povestea lui Ezio, doar pentru că jocul este mai complex și dezvoltă acel sentiment de aventură.

Nici utilitatea categoriei cu ”cea mai bună performanță a unui personaj uman” nu am înțeles-o, zău! Căștigătorii la genurile shooter și racing nu prea aveau concurență, deși și Bad Company 2 a fost un shooter bun.

Red Dead Redemption a plecat acasă cu câteva premii numai bune de pus în CV. Într-adevăr merită locul de cel mai bun titlu al anului pentru complexitatea și componenta multi-player care oferă o experiență memorabilă, însă la originalitate putea să aibă ceva mai multă concurență. Până la urmă Halo: Reach sau GoW III s-au descurcat mai bine.

Nu înțeleg de ce Shank nu a fost nominalizat pentru titlul de cel mai bun joc independent pentru că sigur ar fi câștigat. Sigur!

O clasificare pe platforme cred că ar fi fost mai interesantă decât cea mai bună adaptare. Cel mai bun joc pe Xbox 360? Pe PS3? sau pe PC?

Într-un final VGA 2010 a fost benefic pentru faptul că a anunțat câteva titluri faine de tot, însă la motivul pentru care s-a organizat nu s-a descurcat prea bine.

Vă invit și pe voi într-o discuție liberă bazată pe premiile câștigate la fiecare categorie. Crezi că au fost jocuri dezavantajate? sau crezi că clasificarea reprezintă realitatea așa cum este ea? Spune mai jos.

Comentariile sunt inchise momentan.