Cele mai bune jocuri de PC ale anului 2010

Scris de: Beta | 29 December, 2010 | 205 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Stiri

După lungi momente de gândit și sfătuit m-am decis ca de această dată să respectăm nișa blogului și să analizăm doar jocurile care au apărut pe PC.

A fost un an destul de bogat pentru gamerii dedicați PC-ului, cu exclusivități ca Starcraft 2 și World of Warcraft: Cataclysm dezvoltate de către Blizzard.

Fără alte introduceri, începem cu cele mai bune jocuri clasificate pe genuri.

Cel mai bun joc de racing din 2010 – Need For Speed: Hot Pursuit

Cu titluri ca Split/Second, Blur și Need For Speed: World sau Hot Pursuit, 2010 s-a bucurat de o activitate destul de mare pentru acest gen. Cel puțin pentru PC desemnarea câștigătorului nu este foarte dificilă. Need For Speed: Hot Pursuit a redresat franciza de la o moarte inevitabilă și a devenit un joc foarte bun capabil de acest premiu.

Cel mai bun joc de strategie din 2010 – Starcraft II: Wings of Liberty

Candidații acestui gen sunt Starcraft II (RTS), Civilization V (TBS), R.U.S.E. și Napoleon: Total War. Titluri ca Civilization V sau R.U.S.E. sunt bune, însă doar pentru înrăiții genului, în schimb Starcraft 2: Wings of Liberty nu reinventează roata fiind perfect și pentru un amator ca mine.

Cel mai bun shooter din 2010 – Call Of Duty: Black Ops

Deși în 2010 am avut FPS-uri foarte bune (Battlefield: Bad Company 2, Bioshock 2, Metro 2033 sau Call Of Duty: Black Ops) doar unul poate fi câștigător. Activision a demonstrat faptul că pot realiza un joc bun și dintr-o poveste nu chiar strălucită, Call Of Duty: Black Ops fiind un real succes.

Cel mai bun RPG din 2010 – Mass Effect 2

Dezamăgit profund de Arcania – Ghotic 4 și foarte încântat de Mass Effect 2. BioWare au făcut o treabă atât de bună cu Mass Effect 2 încât nu a avut competitor în 2010, deși au mai fost titluri bunicele (Fallout: New Vegas sau Fable III).

Cel mai bun joc independent din 2010 – Shank

Competitori: Limbo, DeathSpank, Shank și Super Meat Boy. De Shank mi-a plăcut încă de când l-am văzut pe console, iar când a apărut pe PC am zis că e cel mai bun PC indie din 2010 și a fost.

Cel mai bun joc sportiv 2010 – Fifa 11

Nici franciza Fifa nu avea un final foarte fericit, însă în acest an EA Sports au făcut un efort și au readus-o pe drumul cel bun. Cu titluri ca NBA 2k11, Pro Evolution Soccer 2011 sau NFL 11 drept inamici comerciali, Fifa 11 s-a descurcat foarte bine.

Cel mai bun continut downloadabil 2010 – Bioshock 2: Minerva’s Den

Cu toții urâm conținuturile downloadabile, însă fac și ele parte din industrie, deci de ce să nu le introducem în top? Candidații sunt: Borderlands: The Secret Armory of General Knoxx, Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker și Bioshock 2: Minerva’s Den. Din motive pur subiective, câștigătorul este dlc-ul lui Bioshock 2.

Cel mai bun sistem multiplayer din 2010 – Starcraft II

În acest caz am avut de ales între Call Of Duty: Black Ops, Bad Company 2, Starcraft II și NFS: Hot Pursuit. Modul multiplayer implementat în Starcraft II este unul dintre cele mai bune la ora actuală. Battle.net își face treaba, iar jocul continuă să meargă. Merită!

Producatorul anului 2010 – Blizzard Entertainment

Blizzard Entertainment este cu siguranță producătorul anului, pentru Starcraft II, World Of Warcraft: Cataclysm și orice altă franciză la care lucrează în secret. Nici BioWare nu sunt în urmă foarte mult, însă nu a fost de ajuns pentru 2010.

Cel mai bun joc pentru PC din 2010 – Starcraft II: Wings of Liberty

Obiectiv sau nu, Starcraft II este jocul anului 2010 pentru PC deoarece:

 • a fost așteptat mai bine de 10 ani;
 • componenta multiplayer este foarte bine pusă la punct;
 • campania single-player este satisfăcătoare;
 • a fost așteptat mai bine de 10 ani.

Acestea fiind spuse am stabilit și cele mai bune jocuri de PC ale anului 2010. Completări, eventuale critici la părerile mele – toate prin formularul de comentarii de mai jos.

205 Comentarii la “Cele mai bune jocuri de PC ale anului 2010”

 1. Lusio a spus
  2 February, 2011

  Black Ops peste Bad Company 2 ? N-as prea zice. Cel putin la grafica ON PC, Bad Company a (cam) facut pipi pe Black Ops.

  Dar mie mi-a placut BC2 per total.. nu doar la grafica.

  As cumpara oricand BC2 in detrimentul lui Black Ops. Si comparand Modern cu Black Ops.. aleg fosta parte: Modern Warfare.

  • Beta a spus
   2 February, 2011

   Pe mine cel puțin, Black Ops m-a impresionat ceva mai mult decât Bad Company 2, dar trebuie să recunosc că din punct de vedere grafic BC2 a fost mai reușit.

   Referitor la comparația ta, sunt curios la care MW te-ai referit? Primul sau al doilea? :D

 2. Lusio a spus
  2 February, 2011

  http://www.youtube.com/watch?v=mitWc-pLgok

  Acesta :D

  • Beta a spus
   2 February, 2011

   Mă așteptam :))

   Al doilea MW a fost bun, dar primul nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor în schimb toată seria Call Of Duty a avansat foarte mult în ultimii ani.

   • Lusio a spus
    2 February, 2011

    Din pacate Medal nu prea a mai avansat serios de tot. Si e trist ca eu atunci cand eram pustiulica Medal of Honor rula grav.. in timp ce Call of Duty nici nu aparuse :))

    Abia pe la a a nu stiu cata parte din Medal of Honor, a aparut si Call of Duty.

    Si desi eram fan Medal.. Call of Duty le-a luat fatza :( Dar asta s-a mai intamplat si la Fifa vs PES. Deh.. evolutiile astea…

    Totusi de cand cu Bad Company 2 pe care l-am tot jucat de multe ori :)) (sunt tripat pe el).. pt mine si Medal si Call of Duty sunt in spate.

    Nu stiu exact faza cu Vietnam.. expansion shit.. dar eu speram la un NOU titlu.. cu o campanie single player -> frumoasa.
    Se pare ca trebuie sa mai astept pt un viitor part 3 (daca s-o mai face).