Capcom considera Pc-ul ca fiind tot mai important

Scris de: Mita | 30 April, 2011 | 4 Comentarii
Categorii: Jocuri PC / Stiri

Capcom, compania japoneză care are foarte multe jocuri produse exclusiv pentru console, declară că susţine din ce în ce mai mult platforma Pc, conform declaraţiilor recente oferite de vice-preşedintele Christian Svensson.

În nişte postări de pe forumul Capcom Unity, Svensson spunea: “Din momentul în care am păşit în companie acum şase ani, am văzut Pc-ul ca fiind extrem de important pentru noi, nu numai pentru a creşte audienţa brand-urilor noastre, ci şi pentru ce poate învăţa o companie de la piaţa destinată Pc-ului.”

Vice-preşedintele a mai adăugat: “În timp ce continuăm să ne extindem afacerea în Rusia, China, Coreea şi Brazilia, Pc-ul devine tot mai important întrucât acesta este platforma principală în aceste teritorii.”

Svensson a mai declarat că firma Capcom are mai multe portări de jocuri pentru Pc decât a avut vreodată, jocuri ca Super Street Fighter IV Arcade Edition, Dead Rising 2 Off The Record, Resident Evil Operation Raccoon City şi altele.

Deşi nu era menţionat în postările de pe forum, Capcom este în prezent unicul publisher care susţine organizaţia non-profit PC Gaming Alliance, unde Svensson este un membru de comitet.

Băieţi, iată că Pc-ul nu e încă uitat, ba mai mult devine tot mai important şi nu numai pentru Capcom. Crytek şi DICE au declarat şi ele acum vreo 1-2 luni de zile că Pc-ul este foarte important pentru ele, chiar dacă este platforma cu cel mai mare procent de jocuri piratate.
Tot acum ceva timp, nu mai ţin minte exact ce reprezentant de la ce companie a declarat că dacă un studiou de jocuri video nu face un joc de exceţie, atunci să nu se plângă că pirateria le fură munca. Cam aşa e, ce-i drept.

4 Comentarii la “Capcom considera Pc-ul ca fiind tot mai important”

 1. Lusio a spus
  30 April, 2011

  Capcom cu Street Fighter se gandesc si aduc.. Aia cu MK doar se gandesc, tu-i in cap :))

  • Mita a spus
   30 April, 2011

   =)) Din pacate, ai dreptate.

 2. alin a spus
  30 April, 2011

  Daca i-ar interesa si pe Sony de Pc.Bine ar fi.

  • Mita a spus
   1 May, 2011

   Mno, dar ar fi si culmea ca Sony sa creeze jocuri pentru alta platforma decat PS3-ul lor. ;))