Bioshock Infinite va fi dezvoltat separat pentru fiecare platforma

Scris de: Beta | 22 November, 2010 | 2 Comentarii
Categorii: Jocuri PC / Stiri

Portarea jocurilor de pe o platformă pe alta este un game-killer, lucru dovedit de multe ori. Bioshock a avut acest handicap pentru primele două titluri din serie în care versiunea de PS3 a acestora fiind portată de pe PC sau Xbox 360.

Ken Levine, directorul de la Irrational Games, a precizat că, pe lângă faptul că beneficiază de o echipă mult mai mare care lucrează la joc, vor oferi mai mult timp dezvoltării versiunii de PS3, pentru a se asigura că e ”great”. Mai exact, pe toate cele trei platforme (PS3, Xbox 360 și PC), Infinite este dezvoltat simultan.

Și declarația mai științifică:

“We all know that the PS3 is powerful but unique console with its own strengths and challenges. But compared to the PC, the Xbox 360 is challenging too. So instead of declaring a “lead platform” and porting the game to the others, we’ve instead changed the game engine so that all platforms look (to a programmer) more like a PS3. This means implementing a task-oriented task processor that assumes a NUMA (non-uniform memory access) design that mimics the PPU/SPU split of the PS3. Writing code this way is more difficult for us, but has a key advantage: it’s both optimal for the PS3 *and* gives speed improvements on other platforms due to increased cache coherence and more efficient use of multiple processing units.”

Având în vedere munca care se depune la acest titlu zic că este evident timpul destul de lung de dezvoltare. Se preconizează că Bioshock Infinite va fi gata prin 2012.

2 Comentarii la “Bioshock Infinite va fi dezvoltat separat pentru fiecare platforma”

 1. Mihail a spus
  22 November, 2010

  Daca il dezvolta separat ptfiecare platforma, imi imaginez care va fi pretul!

  • Beta a spus
   22 November, 2010

   Sunt sigur că până la lansare prețurile la jocuri se vor schimba.Dacă vor costa mai mult sau mai puțin depinde de piață.