Bioshock Infinite Preview

Scris de: Beta | 16 August, 2010 | 2 Comentarii
Categorii: Editoriale / Jocuri PC / Previews / Stiri

2007. Rapture. Bioshock. Îmi aduc aminte cu plăcere de primele minute în Rapture, orașul din primul joc din ”serie” (pe atunci nu aveam nici cea mai mică idee că 2K Games aveau atât de multe planuri cu această poveste), iar acum, la 3 ani de la primul joc, un nou Bioshock a fost anunțat.

Până să intrăm în poveste și alte detalii despre joc, zic să urmărim trailer-ul prin care Bioshock Infinite își face intrarea:

E o pasăre? E un avion? Nu, e Columbia – un oraș american (a se vedea grămada de steaguri care stau în bătaia vântului) de la începutul secolului 20 care se bazează pe tehnologia ”steampunk” și care zboară la mii de metri înălțime înconjurat de baloane cu aer cald (plutitor, carevasăzică). Ești suprins, nu? Se pară că Irrational Games va schimba radical mediul de joc.

”Pentru credinta, pentru rasa, pentru patrie”

La fel ca și în cazul Rapture, lama are două tăișuri, astfel ambițiile nobile și sincere păreau să aibă o taxă – lumea din cer care era foarte bine dotată din punct de vedere al armamentului se prăbușește și un conflict violent și inevitabil, până la urmă, izbucnește.

Columbia, pe cât de retro pe atât de futuristic, zboară desupra Statelor Unite (se observă și în trailer niște câmpuri specifice zonei). În joc acțiunea se petrece în anul 1912 și noi vom urma calea lui Booker DeWitt, un american cu o personalitate veritabilă, care mai este și agent pe lângă asta. Scopul acestuia este de a o elibera pe frumoasa Elisabeth care a fost răpită de Big Daddy’s încă de fecioară din cauza puterilor sale supranaturale (în special telekinezia).

Cam astea sunt detaliile principale și ar mai fi de adăugat faptul că orașul va suporta un fel de sistem de căi ferate aeriene cu care vei putea să te miști printre ”cartiere”.

Probabil că vor fi și câteva guri rele care vor comenta faptul Irrational Games a decis să continue cu un nou joc în seria Bioshock, mai ales că acesta nu împarte aceeași poveste cu celelalte două jocuri. Grafica va fi mult peste media de acum, personajele având un efect de ăla ”Pixar” și jocul va avea un motor grafic mai bun (o versiunea îmbunătățită a Unreal Engine 3).

Eu sincer am așteptări mari de la Irrational și am o bănuială că nu sunt singur pentru că din ceea ce am văzut jocul pare destul de impresionant. Bioshock Infinite va fi lansat simultan pe PC, PS3 și Xbox 360 undeva prin 2012.

2 Comentarii la “Bioshock Infinite Preview”

 1. Copilu de Lego a spus
  16 August, 2010

  Ce tare e jocu. Pacat ca nu imi merge.

  • Beta a spus
   16 August, 2010

   Păi de unde știi tu mă că nu o să-ți meargă? În 2 ani poți să-ți schimbi PC-ul :P